Επιπλωμένες κατοικίες Εμμανουήλ Μοσχονά

Ήπια εναλλακτική οικοτουρισμού και πολλαπλών δραστηριοτήτων στις αγροτικές περιοχές, ώστε οι επισκέπτες να επισκεφθούν τον τόπο, τα πολιτισμικά στοιχεία, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, έρχονται σε επαφή με τη φύση και τις διάφορες δραστηριότητες στην ύπαιθρο, μπορούν να συμμετέχουν, να ψυχαγωγηθούν, να απολαύσουν την περιήγηση, να μάθουν, να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν, να κινητοποιήσουν τις παραγωγικές πολιτισμικές και αναπτυξιακές δυνάμεις που διαθέτουν.

Αυτό το 19ο αιώνα το παραδοσιακό σπίτι βρίσκεται στο χωριό Μέρωνα στην “Paggaliana” γειτονιά σας καθοδηγεί σε μερικά στενά δρομάκια και περιβάλλεται από τεράστιους βράχους.

Χτισμένο σε παραδοσιακό στυλ το χωριό έχει ανακαινιστεί πρόσφατα με φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα και έχει φυλάξει τις πρωτότυπες πόρτες και κλειδαριές, στο εσωτερικό υπάρχουν μαλακά έπιπλα από υφαντά υλικά που χρονολογούνται περίπου 200 χρόνια.

Χτισμένο σε 100m2, υπάρχει μια αυλή πλήρης με ένα παραδοσιακό πέτρινο φούρνο και η εξωτερική σκάλα που οδηγεί στη βεράντα που προσφέρει μία εντυπωσιακή θέα πάνω από την ύπαιθρο του Αμαρίου και στο Ψηλορείτη.

Το ισόγειο κάποτε ήταν στάβλος, αποθήκη και ένας χώρος για τη σύνθλιψη των σταφυλιών, τα οποία έχουν ανακαινιστεί σε ένα καθιστικό, κουζίνα, WC και όλα είναι διακοσμημένα σε παραδοσιακό στιλ με πέτρινα δάπεδα και ξύλινα δοκάρια. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο τζάκι. Μια εξωτερική σκάλα σας μεταφέρει στο πρώτο όροφο που μπορεί να φιλοξενήσει 2 υπνοδωμάτια, το καθένα με το δικό του ιδιωτικό μπάνιο και τζάκι.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τηλεόραση, Internet, υδρομασάζ, αυτόνομη θέρμανση. Καθημερινή καθαριότητα είναι διαθέσιμη.

Πέρα και πάνω από την μοναδική ατμόσφαιρα, η επιστάτης κα Ελευθερία θα βοηθήσει να δώσει στον επισκέπτη μια εμπειρία ζωής του χωριού, ανακαλύπτοντας τον διαφορετικό τρόπο ζωής, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής και τις διατροφικές συνήθειες που κυριαρχούν από τη χρήση του ελαιολάδου, τοπικά βότανα, λαχανικά και προϊόντα ολικής.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα κοντινά αξιοθέατα του Αμαρίου, όπως τις αρχαιότητες Μοναστηράκι (4km), Αρχαία Συβρίτου (3,5 χλμ), Ασώματος (5χλμ), Αρκάδι (9 χιλιόμετρα), Αρχαία Ελεύθερνα (15χλμ), τα πανέμορφα χωριά του Αμαρίου, ή τα λίγο μακρύτερα, την Φαιστό (40 χλμ), την Κνωσό, τον Ψηλορείτη μετά το Ε4 μονοπάτι πεζοπορίας ή τα γύρω βουνά. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν θάλασσα, μπορούν να πάνε στην παραλία που απέχει περίπου σαράντα λεπτά, είτε προς την κατεύθυνση της βόρειας ακτής του Ρεθύμνου ή στο Νότο, καθώς και να επισκεφθούν γειτονικές παραλίες της νότιας Κρήτης Μονή Πρέβελη, τον Πλακιά, Τριόπετρα, Αγίου Παύλου, κ.α.

Τοποθεσία

Επιπλωμένες κατοικίες Εμμανουήλ Μοσχονά

Ξενοδοχεία

espa